Welkom Kind de beste keuze voor uw kind

“Kinderdagverblijven verwachten flinke prijsstijging voor opvang “ las ik afgelopen week in het AD. Ouders zullen meer eigen bijdrage uit eigen zak moeten betalen. Dat is natuurlijk niet fijn voor deze ouders. Maar wanneer u kiest voor gastouderopvang via Welkom Kind Midden en West Brabant hebt u alleen maar voordelen. Even op een rijtje:

De tarieven van Welkom Kind voor 2019 zijn niet hoger dan de adviestarieven van de overheid. Het tarief van Welkom Kind stijgt niet boven het maximale tarief dat u kan terug krijgen van de belastingdienst. Daarnaast betaalt u geen dagdelen, enkel de uren zoals afgesproken in het contract.

De gastouders van Welkom Kind Midden en West Brabant zijn allemaal professionele gastouders. Welkom Kind biedt regelmatig cursussen aan zodat de kennis van de gastouders up-to-date blijft en uw kind verzekerd is van de beste opvang.

Een gastouder vangt kleine groepjes op. Hierdoor is er meer tijd voor individuele aandacht voor elk kind. Daarnaast mag een gastouder maximaal 2 kinderen jonger dan 1 jaar opvangen. Dit zorgt er voor dat ook heel jonge baby’s alle aandacht en verzorging kunnen krijgen die zij verdienen! Hierdoor is gastouderopvang de beste opvang voor baby’s en peuters tot 2 jaar.

Dankzij de professionaliteit van de gastouder van Welkom Kind wordt uw kind uitgedaagd en gestimuleerd om zich te ontwikkelen. Dit gebeurd door spelletjes, knutselen, bewegen, koekjes bakken, lekker naar buiten toe….Maar omdat de groep kleiner is dan op een kdv zijn er voor de kinderen minder (afleidende) prikkels. Dit is ook fijner voor een baby.

Ook weer dankzij die kleine groepen bij een gastouder is er meer tijd/aandacht mogelijk in geval van problemen of bijzonderheden. Een huilbaby vb, of een kindje dat lange tijd nodig heeft om het flesje te drinken. Op een KDV is er niet altijd tijd om extra aandacht te geven.

U kiest voor een bepaalde gastouder. U kan wel kiezen voor een bepaald KDV maar de leidsters op de groep kan u niet kiezen. Zij zijn er, en wanneer een leidster voor een (langere) periode afwezig is, hebt u geen zeggenschap over de vervangende leidster. Mocht uw gastouder (onverwacht) afwezig zijn kan u via Welkom Kind Midden en West Brabant een vervangende gastouder vragen.

1 vertrouwd gezicht voor uw kind. Immers de gastouder is er altijd. Dit geeft u kind de kans om zich helemaal aan de gastouder te hechten. Op een KDV heb je vaak meerdere (parttime werkende) leidsters per groep. Dit kan voor sommige kinderen nadelig zijn.

Gastouders zorgen voor een warm thuis weg van huis. Een gastouder biedt opvang in haar eigen woning. Gastkinderen worden liefdevol opgevangen in het huis en het gezin van de gastouder. Gastkinderen komen vaak ook in contact met de huisdieren van de gastouder. En dat is natuurlijk alleen maar positief!

Gastouders zijn vaak flexibel. U kunt vaak al van vroeg in de ochtend tot laat in de avond terecht bij een gastouder. Dat is fijn voor ouders die in ploegendienst werken.

Heeft u al uw beste keuze gemaakt…….?